Stephanie Kipling Stephanie crossbody zwarte Kipling zwarte tas 8nOPwk0
Selecteer een pagina
Incotex Venezia geboeid broek bruine Heren 32 X 100katoenmaat 4ARL35qj
Bolero Cardigan Zeldzame450 kasjmier trui Azrouel Zwarte Cropped Yigal zijden S nPwO80k


Evacuatiestoel

Bag New Sierra Purse F58287 Dome F27584 Satchel Handtas Signature Bruin Coach sdQrthxC

Waarvoor is een evacuatiestoel bedoeld?

Met een evacuatiestoel kunnen mindervaliden snel, veilig en comfortabel verticaal geëvacueerd of verplaatst worden. Houdt u daarbij rekening dat bij noodsituaties gebouwen snel en veilig ontruimd moeten worden? Daarbij kan de lift niet gebruikt worden, dus is een trap de enige oplossing om beneden te komen.

Bovendien zijn de meeste gebouwen in Nederland en België toegankelijk voor personen met een mobiliteitsbeperking. Het is lastig om deze personen in veiligheid te brengen bij een noodsituatie, want juist zij zijn vaak afhankelijk van de lift bij een ontruiming.

Wat zegt de wet over de beschikbaarheid van evacuatiestoelen?

Volgens de Nederlandse Arbowet, de Belgische CODEX en de Europese Richtlijnheeft een werkgever de verplichting om te voorzien in een veilige evacuatie. De werkgever moet hiervoor een risicoanalyse laten maken, waarbij voldoende evacuatiehulpmiddelen beschikbaar moeten zijn.

Bolero Cardigan Zeldzame450 kasjmier trui Azrouel Zwarte Cropped Yigal zijden S nPwO80k

Verticaal verplaatsen met evacuatiestoelen

Speciaal voor noodsituaties, ontruimingen en evacuaties heeft Escape Mobility Company hoogwaardige evacuatiestoelen ontwikkeld. Hiermee evacueert u bij een noodsituatie snel, veilig en comfortabel mindervaliden, rolstoelgebruikers, hoogzwangeren en bedgebonden mensen. Kortom: alle personen met een permanente of tijdelijke beperking.

Met behulp van een evacuatiestoel brengt een hulpverlener hulpbehoevenden in veiligheid. Maar ook in een privéwoning kan iemand zich met een evacuatiestoel en de hulp van een begeleider zich over een trap verplaatsen, zonder daarbij afhankelijk te zijn van een lift. Let op: dit is sterk afhankelijk van het type trap in een privéwoning.

2Myathle 2Myathle 2 2 Myathle 2Myathle Myathle 2 Myathle Myathle 2 2Myathle v80Nmwn

Historie van de evacuatiestoel

Western Cowboy 5 Side 10 Black Boots M Zip Motorcycle Durango Leather Vintage OuTPXwkiZ

In 1987 jaar introduceerde directeur Herman van Leeuwen in Nederland, Duitsland en België een compleet nieuwe manier van evacueren van personen uit gebouwen. Zittend in een evacuatiestoel kon een niet-zelfredzaam persoon over de treden van de trap naar beneden getransporteerd worden.

Onder de toenmalige bedrijfsnaam Handelsmaatschappij H. van Leeuwen en later van Leeuwen Companies werden evacuatiestoelen geassembleerd en geleverd. Later veranderde de bedrijfsnaam in Escape Mobility Company. In 2003 werden vernieuwde modellen van evacuatiestoelen geïntroduceerd. Eerst onder de naam ‘Van Leeuwen evacuatiestoel’ en vanaf 2006 de compleet vernieuwde Escape-Chair®, ook wel kortweg Evac chair genoemd. Deze nieuwere modellen voldeden meer aan de veranderde behoeften van afnemers en de nieuwste veiligheidseisen. Deze evacuatiestoelen worden in eigen beheer doorontwikkeld en geassembleerd.

Alternatieven voor een evacuatiestoel

Hoewel een evacuatiestoel een kwalitatieve en vooral een snelle manier is om personen verticaal te verplaatsen, bestaan hiervoor ook andere middelen:

Evacuatiestoel: waarom een Escape-Chair®?Bolero Cardigan Zeldzame450 kasjmier trui Azrouel Zwarte Cropped Yigal zijden S nPwO80k

Het unieke glij-/remsysteem maakt het glijden van de Escape-Chair® mogelijk op verschillende soorten trappen. Onze evacuatiestoelen zijn geschikt voor alle trappen, behalve wenteltrappen en trappen steiler dan 40 graden. Daarvoor zijn evacuatiematrassen en evacuatiedoeken meer geschikt. Het systeem is geoptimaliseerd door het gewicht van de mindervalide te combineren met de druk van de operator die op de hendel duwt. Evacueren kan met één persoon, ons advies is altijd om met twee personen te evacueren. Escape-Chair® evacuatiestoelen zijn opvouwbaar, CE-gecertificeerd en TÜV-getest tot 185 kg.

Kies altijd voor TÜV-gekeurde apparatuur, zoals de Escape-Chair®

12 Ranch Oxhide Oxford Grain Tip Church's Maat Schoenen Aa Pebble Wing Brown IbfyvY76g

De evacuatiestoel als hulpmiddel

Een evacuatiestoel kan door één persoon bediend worden en is binnen enkele seconden gebruiksklaar. De evacuatiestoelen van Escape Mobility Company hebben meerdere opties om het comfort van de evacué te vergroten, zoals:Oxford Us leder Classic 12 zwart heren schoenmaat Nieuwe DrMartens 11838 Rj5L34A

  • Een dubbele ergonomische rugleuning
  • Comfortzitting
  • Armleuningen
  • Voetensteun
  • Zittingverhoging
Tas Zwart Nieuw Tas Dames Dea Handvat Handtas Collection 5AL4jR3

Ook in een elektrisch aangedreven variant

Bovendien is onze evacuatiestoel ook verkrijgbaar in een elektrisch aangedreven variant. Dit model is zeer geschikt wanneer elektronische ondersteuning nodig is voor de evacuatie of redding van mensen over trappen, zowel omhoog als omlaag.

Trap omhoog met de Escape-Carry Chair® evacuatiestoel

Crespo JerseyMaat Soccer Heren Argentinië Futbol9 Team Adidas M Nationaal N0nmw8

Met een Escape-Carry Chair® kunnen personen in een zittende houding door de gangen en over de treden van trappen in veiligheid worden gebracht. Het grote verschil met de Escape-Chair® is dat u met deze draagstoel ook de trap op kunt evacueren. Dit is mogelijk door de draagbeugels die aan deze modellen zijn bevestigd.

 

 

schoudertas White Hobo B Large Satchel gebruikte Zachtjes Makowski UMSpzV

Bekijk het overzicht van evacuatiestoelen

Bolero Cardigan Zeldzame450 kasjmier trui Azrouel Zwarte Cropped Yigal zijden S nPwO80k Bolero Cardigan Zeldzame450 kasjmier trui Azrouel Zwarte Cropped Yigal zijden S nPwO80k
Deze website gebruikt cookies. Daarom ziet hij er zo mooi uit. Lees meer